Durant molts anys la carn de vedella ha estat envoltada de molts mites i creences errònies. Algunes persones fins i tot l’han arribat a eliminar de la seva alimentació creient que no és saludable per l’organisme perquè conté greixos que poden ser perjudicials per a la salut, perquè fa augmentar el colesterol i els triglicèrids. No hem d’eliminar el consum de les carns vermelles de la nostra dieta, sempre que les consumim de forma moderada, ja que contenen diferents nutrients molt beneficiosos per al nostre organisme.

La vedella es caracteritza per ser una carn magra amb un alt valor nutricional, ja que posseeix un elevat contingut de proteïnes de gran qualitat i és rica en aigua.

100 grams de vedella, aporten al nostre organisme:

 • 21 grams de proteïnes
 • 77 grams d’aigua
 • 2,8 grams de greix
 • 70 mil·ligrams de colesterol.

A part de minerals essencials com ferro, magnesi, potassi, calci i zinc.

A més a més, el seu baix contingut en greix, la fa una carn fàcil de digerir.

Si parlem de les propietats de la vedella, hem de tenir en compte que conté:

 • Sarcosina

La sarcosina és essencial en l’adequat desenvolupament de la musculatura, i que aquesta es mantingui sana. Li subministra energia al múscul per a poder realitzar les activitats quotidianes i l’exercici físic.

 • Carnitina

La carnitina ajuda a metabolitzar els greixos i a incrementar la producció d’aminoàcids, elements necessaris per qui realitza activitats físiques de forma habitual o que participen en competicions esportives

 • Proteïnes

La carn de vedella és rica en proteïnes de gran qualitat, ja que conté aminoàcids essencials en la nostra alimentació, que per si sols el nostre organisme no és capaç de produir-los o ho fa de forma insuficient.

 • Alanina

Substància que s’encarrega de produir el sucre a partir de la proteïna, pas necessari per obtenir l’energia que necessitem en el nostre dia a dia, i així evitar sentir-nos cansats.

 • Àcid Linoleic

Aquest àcid, afavoreix la recuperació dels teixits del cos provocats per l’exercici intens prolongat en el temps; i a més a més, ajuda a millorar la musculatura mitjançant les seves propietats antioxidants.

 • Vitamina B6

La carn de vedella conté una elevada quantitat de vitamina B6, que contribueix a millorar el nostre sistema immunològic, accelerar el metabolisme i ha sintetitzar les proteïnes.

 • Ferro

El ferro és un mineral imprescindible en el procés de creació, desenvolupament i maduració dels globus vermells de la sang. La vedella pel seu alt contingut en ferro, és una ajuda molt important per combatre l’anèmia.

 • Potassi

Element imprescindible pel bon funcionament del nostre organisme. Un dèficit de potassi, pot suposar un mal desenvolupament dels músculs, ja que juga un paper fonamental en la formació d’hormones i en la síntesi de les proteïnes.

 • Vitamina B12

La vitamina B12 és necessària per a la producció de cèl·lules vermelles en la sang. És molt necessària per a persones que realitzen esport de forma habitual i per evitar l’anèmia.

 • Zinc i magnesi

El magnesi ajuda a sintetitzar les proteïnes, aportant força als músculs i millorant el procés de metabolitzar la insulina. D’altra banda el zinc té propietats antioxidants, ajuda a absorbir les proteïnes i al creixement del múscul.

Així doncs, la carn de vedella ens aporta una gran quantitat de nutrients, vitamines i minerals necessaris per al bon funcionament del nostre cos, i ens permet portar a terme les nostres activitats diàries i esportives.

Esperem que aquest article us hagi ajudat a conèixer una mica més les propietats de la carn de vedella.

Scroll Up